Ceturtdien, 3. septembrī plkst. 16.00, Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks Rionas Ēces grāmatas “Dāvanu saiņošana” prezentācija.

 

Katras tautas kultūrā veidojušās un pastāv dažādas dāvināšanas tradīcijas. Nozīmīga dāvināšanas sastāvdaļa ir dāvanas iesaiņojums, kura uzdevums ir gan praktisks  pasargāt dāvanu no bojājumiem, gan dekoratīvs  pārsteigt un radīt papildu emocijas. 

 

Dāvanu iesaiņošanai jo īpaši sāka attīstīties pēc papīra izgudrošanas. Ķīnieši jau mūsu ēras 105.gadā izgatavoja papīru no zīdkoka plūksnām un kaņepju atgriezumiem par saistmateriālu ņemot stērķeli.  Šodien papīru un citu dekoratīvo materiālu klāsts ir iespaidīgs un dāvanu iesaiņošana jau ir kļuvusi par pastāvīgu mākslas virzienu  vienu no dekoratīvi lietišķās mākslas veidiem. Dāvanu iesaiņot var uzticēt profesionāļiem vai arī mēģināt to darīt pašiem. Tad lieti noderēs R.Ēces grāmata, kurā smelties idejas un padomu var gan iesācēji, gan saiņotāji ar pieredzi. 

 

Ventspilniece Riona Ēce ir florista amata meistare un dāvanu noformēšanas amata meistare, Starptautiskā ziedu paklāju festivāla idejas autore, vada firmu “Ziedu dizains”. Savas prasmes Riona papildinājusi Latvijā, Igaunijā, Francijā, ASV, Kanādā, Japānā. “Dāvanu saiņošana” ir R.Ēces pirmā grāmata. 

 

Aicinām visus interesentus!