Digitālā kolekcija no šodienas atrodama interneta vietnē "http://dziesmusvetki.lndb.lv", šodien digitālās kolekcijas atklāšanā norādīja projektu vadītāja Inese Pinne.
 
Pinne atklāja, ka laika gaitā informāciju un vizuālos materiālus plānots papildināt arī ar jaunākiem notikumiem Dziesmu svētkos, kā arī plānots digitalizēt Bērzkalna grāmatu "Latviešu Dziesmu svētki trimdā", kura izdota 1968. gadā.
 
Šobrīd digitālo kolekciju veido ne tikai informatīvie apraksti par katriem Dziesmu svētkiem līdz 1940. gadam, bet arī Dziesmu svētku fotogrāfijas, atklātnes un plakāti no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumiem.
 
Kolekcijā apskatāmi arī tādi autentiski dokumenti kā Dziesmu svētku vadoņi, kas laika gaitā kļuvuši arvien apjomīgāki, ietverot svarīgu informāciju par dziesmu svētkiem kopumā, aprakstus par svētku organizēšanu, īsas mūziķu biogrāfijas, svētku norises plānus, koncertprogrammas, dziesmu tekstus, koru un dziedātāju sarakstus, kā arī ziņas par Rīgas muzejiem, izstādēm, satiksmes līdzekļiem, viesnīcām, valsts un pašvaldības iestādēm, ārstiem.
 
Šobrīd mājaslapā digitalizēta Bērzkalna grāmata "Latviešu Dziesmu svētku vēsture. 1864-1940", kuru var arī lejupielādēt.
 
Bērzkalns dzimis Izvaltā, Latvijā, 1914. gadā un miris Pensilvānijā, ASV, 1975. gadā. Bērzkalns ir muzikologs, komponists un diriģents, beidzis Rēzeknes Skolotāju institūtu, veidojis tautasdziesmu apdares, strādājis pie "Latviešu mūzikas vēstures vārdnīcas" sagatavošanas, rakstījis par Jurjānu Andreju. No 1968. gada Bērzkalns ir bijis izdevuma "Latvju Mūzika" galvenais redaktors.
 
 
Aila Ādamsone LETA
Copyright © LETA