2013. gada laikā Jelgavas pilsētās šis darbs tika izsniegts 92 lasītājiem – Zinātniskajā bibliotēkā tas tika paņemts lasīšanai 55 reizes, Miezītes bibliotēkā – 11, bērnu bibliotēkā “Zinītis” – 19 un Pārlielupes bibliotēkā – 7 reizes.

 

SIA “Jānis Roze” 2013. gada pirktāko grāmatu “Top50” atklājās, ka “Jelgava 94” ieņem 23.vietu – tas ir otrs labākais latviešu daiļliteratūras rādītājs.

 

Jāņa Joņeva debijas romāns ir izvirzīts arī “Dienas Gada balvai kultūrā 2013” kā viens no spilgtākajiem 2013. gada literatūras notikumiem, par kuru līdz pat 2. februārim iespējams nobalsot arī portāla apmeklētājiem un tādā veidā noteikt tautas balsojuma favorītus.

 

Pērn Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā notika tikšanās ar romāna “Jelgava 94” autoru, kurš atklāja, ka savu pirmo izdevumu dēvē par “rēķinu noslēgšanu ar pagātni”, jo viņam bija svarīgi pierakstīt liecības, kamēr vēl visas nianses ir atmiņā, lai tās paliktu un iegūtu jēgu.

 

“Vēl nesen bijām citādāki — dumpinieki, kuri noraidīja pasaules pragmatismu, pretstatā šodienas terašu un klubu kultūrai,” romāna vadlīnijas atklāj J.Joņevs, kura jaunības atmiņas caurvij visu grāmatu. 

 

Darba sižeta līniju veido pusaudžu dzīve pagājušā gadsimta 90.gados, kuri sevis un atšķirīgā meklējumos pievēršas tā saucamajai alternatīvajai kultūrai. Jaunības maksimālismā viņi cenšas nostāties pret pasauli, nekļūt tādi kā visi. Romānā aprakstītā vide liekas drūma, arī cilvēki te citādāki —sapņotāji, mākslinieki. Šāds autora skatījuma sniegums lasītājiem liek vairāk darbināt iztēli, lai būtu ko apbrīnot, arī tepat, Zemgales līdzenumā.

 

Tie, kuri vēl nepaguva izlasīt izdevumu “Jelgava 94”, to var izdarīt, saņemot grāmatu lasīšanai Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas abonementā un tās filiālēs — bibliotēkā “Pārlielupe”, “Zinītis” un Miezītes bibliotēkā.