Šogad brauciens būs uz Kuldīgas novada Padures, Īvandes un Ēdoles pagastiem, kur dalībnieki tiks iepazīstināti ne tikai ar bibliotēkām, bet arī ar ievērojamiem novadniekiem un interesantām vietām un objektiem pagastos.

Padurē dalībnieki pēc bibliotēkas apskates dosies uz Padures klēti, kur klētniece Alise dalībniekus izvadās pa “Padures vēstures apcirkņiem” un būs iespēja nobaudīt arī Padures pļavās vāktās tējas. Īvandes pagastā velobrauciena dalībnieki varēs iepazīties ar bibliotēku un uzzināt, kur dzimis un skolā gājis rakstnieks Mārtiņš Kalndruva, izstaigāt muižu, doties uz ūdensdzirnavām un apskatīt arī 1816. gadā celto Īvandes luterāņu baznīcu. Savukārt Krišjāņa Valdemāra Ēdoles pagasta bibliotēkas vadītāja  brauciena dalībniekiem stāstīs un rādīs, kur pirmo reizi izskanēja doma par to, ka Ēdolē jādibina publiskā bibliotēka. Pēc bibliotēkas apmeklējuma dalībnieki izstaigās Ēdoles pils parku un varēs apskatīt Romanovas šķirnes aitas.

Velobrauciens bibliotēku atbalstam (Cycling for libraries) ir starptautiska iniciatīva, kas notiek jau piekto gadu. Šogad lielais brauciens notiek no 1. līdz 10. septembrim, tā dalībnieki dosies no Oslo fjordiem Norvēģijā līdz Orhūsai Dānijā, kur velobrauciens noslēgsies ar starptautisku konferenci Next Library 2015.

Katru gadu notiek arī mazāki – vietējas nozīmes velobraucieni, ar tiem var iepazīties oficiālajā Cycling for libraries tīmekļa vietnē un https://www.facebook.com/cyc4lib

Dalībnieku reģistrēšanās, zvanot 26477986 vai rakstot sanita.tilgale@kuldiga.lv līdz 11. maijam.

Sīkāka informācija