Grāmata ir stāsts par tiem cilvēkiem un viņu dzīvi, kam apkārt plosās karš. Par tiem, kas cenšas izdzīvot sabiedrībā, kura kļūst arvien brutālāka, kā arī par sievieti, kura, spītējot kara šausmām, spēj cilvēkos pamodināt labāko, kas viņos mīt.

“Šī grāmata ir politiski aktuāla, līdzīgi kā autores iepriekšējais darbs “Kabulas grāmattirgotājs”, kas izraisīja lielu ažiotāžu un kļuva arī par pārdotāko grāmatu Norvēģijā 2002. gadā,” stāsta Valmieras bibliotēkas reģionālā mācību centra vadītāja Svetlana Sprūža, “Seierstade nebaidās rakstīt par sarežģītām, kara skartām teritorijām un cilvēkiem tajās, atspoguļojot to visu no iekšienes un sniedzot lasītajiem iespēju redzēt šo pretrunīgo patiesību, kas tur valda un ko nav iespējams izlasīt avīzēs vai žurnālos.”

Valmieras grāmatu klubs darbojas kopš 2009. gada. Tikšanās notiek reizi divos mēnešos un uz tām tiek aicināts ikviens interesents. Svetlana Sprūža pastāstīja, ka nav jābūt lielam grāmatu lasītājam vai cienītājam, lai apmeklētu šīs tikšanās. Droši var nākt ikviens, kuram konkrētā grāmata ir nozīmīga un ir vēlēšanās gan pašam iesaistīties diskusijās par lasīto, gan dzirdēt citu viedokļus par kādu grāmatu. Šobrīd Valmieras bibliotēkā grāmata “Groznijas eņģelis” lasītājiem ir pieejama vairākos eksemplāros.

Vairāk informācijas par Valmieras bibliotēkas un Vidzemes Augstskolas grāmatu klubu pieejams: http://gramatuklubs.blogspot.com