Kursīšu bibliotēkā no 13. oktobra līdz 19. oktobrim tiks eksponēta muzeja speciālistu veidota izstāde “Atpazīsti sevi Baltijas ceļā”.

 

16.oktobrī plkst.11.00 bibliotēkas apmeklētājus aicinās interaktīva nodarbība “Piedzīvo Baltijas ceļu”, kuras ietvaros muzeja speciāliste Lana Salmiņa prezentēs ilustratīvu stāstījumu par “Baltijas ceļa” notikumiem. Par tā laika aktivitātēm stāstīs  LTF vietējie aktīvisti, bet noslēgumā kursīšnieki sadosies rokās. Lai improvizēti veidotu “Baltijas ceļu” Kursīšos.

 

Uz pasākumu aicināti kursīšnieki, visi interesenti, īpaši tā laika aktīvisti, LTF dalībnieki, tie kas piedalījās improvizētajā “Baltijas ceļā” pie Kursīšu pagasta uz lielceļa Saldus-Ezere!

 

Detalizēta informācija par tā laika notikumiem Saldus un Brocēnu novadā apkopota mājas lapāwww.tautasfronte.saldus.lv. Aicinām iesaistīties jauniešus un veidot atmiņu pierakstus, intervējot Trešās atmodas aktīvistus. Veidlapa pieejama norādītajā mājas lapā. Visiem iesūtītājiem – motivācijas balva.

 

UNESCO Latvijā un pasaulē aktualizē vērtības, kas ir unikālas un saglabājamas gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā, tāpēc no šī gada 13. – 19. oktobrim UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) jau ceturto gadu rīko UNESCO nedēļu Latvijā, kas šogad būs veltīta stāstiem par mantojumu.

 

“Pasaules atmiņa” starptautiskajā reģistrā ir iekļautas Baltijas ceļa nozīmīgākās liecības. Lai veicinātu sabiedrības izpratni par šo zīmīgo notikumu un atzīmētu Baltijas ceļa 25. gadadienu, UNESCO LNK sadarbībā ar partneriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā īsteno projektu “Baltijas ceļa stāsti”. Projekta ietvaros ikviens aicināts dokumentēt iedzīvotāju atmiņas par Baltijas ceļu un tā norisi, lai nodrošinātu informācijas pieejamību virtuālajā vidē, bibliotēku un muzeju kolekcijās. Kopš 23. augusta ikviens var ierakstīt savu Baltijas ceļa stāstu gan interneta vietnēwww.thebalticway.eu, gan Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ierakstu studijā.