Ikviens interesents ar un bez bērniem 31.maijā ir aicināts apmeklēt Kalnciema kvartālu, lai kopā ar interneta žurnālu “Satori.lv” un bērnu grāmatu apgādu “Liels un mazs” svinētu Bērnu svētkus. Dienas gaitā būs iespējams apmeklēt jau iemīļoto instalāciju “Audiodušas”, iegūt jaunāko “Satori.lv” bezmaksas izdevumu “Nepareizie stāsti”, vērot video sarunas ar bērniem par dzīvi, kā arī gaidāmas dažādas radošas aktivitātes lieliem un maziem.

Plkst. 11:00 Kalnciema kvartāla Bedrē tiks atklāta “Satori.lv” Dzejas meistarklase bērniem, kurā bērni kopā ar pasniedzējām Lauru Elceri un Zani Brūveri mācīsies rakstīt paši savus dzejoļus. Savukārt plkst. 11:30 sāks darboties “Liels un mazs” organizētā “Bikibuku” meistarklase ar mākslinieci un Ūnu Laukmani, kurā bērniem būs iespēja izveidot dzejas bilžu grāmatiņu no tikko radītajiem dzejoļiem. Tie bērni, kuri nevēlēsies piedalīties “Bikibuku” meistarklasē, varēs palūgt savu dzejoli glīti uzrakstīt kaligrāfistei Kaivai Narbutei, un ņemt to līdzi uz mājām kā piemiņu no šī pasākuma.

Plkst 12:00 norisināsies mākslinieka Karla Knēta un rakstnieka Karla Noraka grāmatas “Ai, briesmoni, neapēd mani!” atvēršanas svētki. Tā stāsta par kārumiem, maziem kārumniekiem un stingrām mammām, kas pieskata, lai bērni nenašķotos starp ēdienreizēm.

Laikā no plkst. 14:00 līdz 16:00 ikviens drosminieks tiek gaidīts nolasīt visiem priekšā fragmentu no savas mīļākās bērnības grāmatas. Priekšā lasīšanai vēlams pieteikties pirms pasākuma, rakstot e-pastu uz adresi satori@satori.lv

Paralēli radošajām aktivitātēm strādās Kalnciema kvartāla organizētais Bērnu svētku tirdziņš, kurā piedalīsies arī grāmatu apgāds “Liels un mazs”, aicinot iegādāties izdevniecības radītās grāmatas bērniem. Šajā stendā varēs iegūt arī interneta žurnāla “Satori.lv” īpašos draugu T-kreklus maziem un lieliem.

Visas dienas gaitā ikvienam būs iespēja izmēģināt arī jau iemīļoto instalāciju “Audiodušas”, kur šoreiz varēs noklausīties “Satori.lv” un “Liels un mazs” sarūpētos prozas un dzejas darbus bērniem.

Kalnciema kvartāla Brūnajā mājā visu dienu varēs vērot “Satori.lv” sadaļai “Ar bērniem” veidotās video intervijas un Jāņa Baltvilka balvas organizēto bērnu literatūras lasījumu video ierakstus.

Dažādās vietās visā Kalnciema kvartāla teritorijā būs izvietoti interneta žurnāla “Satori.lv” izdevuma “Nepareizie stāsti” bezmaksas eksemplāri, kurus brīvajos brīžos varēs izkrāsot.

Uz lielās skatuves norisināsies arī Kalnciema kvartāla veidotā īpašā kultūras programma bērniem.

Papildu informācija:
Dace Bargā
Tālr.: 27710081
E-pasts: dace@satori.lv

Interneta žurnāls “Satori” (www.satori.lv) ir kultūras un patstāvīgās domas portāls, kura mērķis ir uzturēt augstus standartus kultūras patēriņa un dialoga jomā.