Latviešu skoliņas idejas autore un dibinātāja ir Dace Gaile, “Anglo Baltic News ABN” Ltd īpašniece, kas projekta ietvaros atradusi iespēju atvērt skoliņu Northemptonas pilsētā. Kā stāsta pati Dace Gaile, tad skoliņas atvēršana ir “vēl viens veids kā sniegt lielāku atbalstu Northemptonā dzīvojošajiem latviešiem”. Ideja par skolas nosaukumu radusies asociējot to ar visiem zināmu A. Brigaderes lugu “Sprīdītis”, kurā galvenais varonis gāja pasaulē laimi meklēt un vēlāk saprata, ka laime nekur nav jāmeklē, jo tā ir mājās. Tad nu idejas autore cer, ka skoliņa “Sprīdītis” būs tā vieta, kur latviešu bērni varēs justies kā nonākuši mājās.

Latviešu skoliņas “Sprīdītis” atvēršana norisināsies 10. martā plkst.15.00, St.Mary`s Church, Towcesteras un Abbey ceļa krustojumā, Northemptona NN4 8EZ. Ieeja no Abbey Road. Jauno skoliņu atklās Latvijas vēstnieks Lielbritānijā, Eduards Stiprais. Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalīsies arī Latviešu Nacionālās Padomes Lielbritānijā (LNPL) izglītības nozares vadītājs Māris Pūlis. Par bērnu labsajūtu parūpēsies skolotājas Ilze un Agnese, kā arī grupas “Albert Road” mūziķi. Mazajiem būs sarūpētas pārsteiguma balvas no “Moneygram” un gards cienasts, savukārt vecāki varēs piedalīties 20 minūšu sapulcē, kurā tiks apspriesta tālāka skoliņas darbība un aktivitātes.

Tagad arī norisinās pamatīga darbošanās ap pirmās latviešu bibliotēkas izveidi Northemptonā. “Uz doto mirkli strādāju pie latviešu bibliotēkas izveides Northemptonā. Latvijā, šobrīd jau notiek latviešu grāmatu vākšana gan maziem, gan lieliem, kas tiek īstenota cieši sadarbojoties ar Ogres kultūras namu un tā darbinieci Birutu Grigorjevu, Misas bibliotekāri Sarmīti Šlikaiti un brīvprātīgo grāmatu vācēju Rīgā, Aiju Rumbenieci. Grāmatas jau marta vidū ceļos uz latviešu bibliotēku Northemptonā,” stāsta Dace Gaile.

Liels paldies par atbalstu šajā projektā ir jāsaka latviešu transporta firmai Lielbritanijā “AmberCab” Ltd un personīgi uzņēmējam un “AmberCab” Ltd īpašniekam Raitim Bullītim ar kura palīdzību marta vidū visas saziedotās grāmatas tiks nogādātas no Latvijas līdz Lielbritānijas vidienes pilsētai Northemptonai.

Dace Gaile aicina atsaukties arī citus brīvprātīgos Latvijā, kuri vēlētos palīdzēt un vākt grāmatas, lai papildinātu Northemptonas latviešu bibliotēkas krājumus. Sīkākai informācijai rakstiet uz skola@anglobalticnews.co.uk.

Papildus informācija:

Dace Gaile

Tālr.: 0044 75155 37733

E-pasts: info@anglobalticnews.co.uk