2012. gada 13. februāri plkst.16.00 Jēkabpils pilsētas bibliotēkas izstāžu un tikšanās zālē (Jēkabpilī, Vecpilsētas laukumā 3c) notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas ceļojošās izstādes “Grāmatas ir zāles jeb Grāmatu aptieka” atklāšanas pasākums. Pasākuma laikā būs iespēja tikties ar psihoterapeitu Viktoru Ozoliņu – LU Medicīnas fakultātes pasniedzēju Latvijas Psihoterapeitu biedrības biedru.

 

Izstāde Jēkabpils pilsētas bibliotēkas izstāžu un tikšanās zālē būs apskatāma no 13. līdz 27. februārim.

 

Pēdējos gados Latvijā ir pazīstami un populāri dažādi terapiju veidi – mūzikas, mākslas, drāmas, deju u.c. Nedaudz mazāk dzirdēts par biblioterapiju, bet arī tā nav sveša. Latvijas Nacionālās bibliotēkas darbinieki 2009. gadā bibliotēkas 90.gadadienas pasākumu ietvaros izveidoja izstādi par tēmu …arī grāmatas ir zāles, kurā ir “receptes” pret dažādām kaitēm, kas dziedināmas ar rakstītā vārda palīdzību.

 

Izstādes “Grāmatas ir zāles jeb Grāmatu aptieka” ietvaros var saņemt vērtīgus ieteikumus, kā lietot patriotisma tinktūru, eliksīru dzīvespriekam, vitamīnus pret skaudību un alkatību, ekstraktu pret garlaicību. Izstādi iepazīt aicināti arī visi tie, kuriem vajag mīlestības eliksīru, zāles krīzes mazināšanai, vientulības balzāmu un daudz ko citu.

 

Interesentiem ir iespēja uzzināt, kā stiprināt savu veselību ar lasīšanu, kā arī sastādīt savu grāmatu sarakstu pret dažādām kaitēm. Apmeklētājiem tiek dota iespēja gūt priekšstatu par speciālistu ieteiktām grāmatām, kas piemērotas dažādām sarežģītām dzīves situācijām.

 

Izstādes mērķis – aicināt bibliotēkas lietotājus vairāk ieklausīties sevī un izprast svarīgas dzīves atziņas, ko mums vēsta daudzi populāri un atzīti rakstnieki. Saprast, ka arī atbilstoša grāmata var palīdzēt problemātiskās un sarežģītās dzīves situācijās.