Izstāde veidota ar LR Kultūras ministrijas, LR Ārlietu ministrijas, LR vēstniecības Nīderlandē, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas Domes, Liepājas Būvvaldes un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Izstādē izmantoti materiāli no Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja, Rīgas Porcelāna muzeja, Liepājas Būvvaldes arhīva, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja krājumiem.

Izstāde “Jūgendstils Latvijā”, gūstot lielu apmeklētāju atsaucību, jau bijusi skatāma Rīgā, Hāgā, Amsterdamā, Berlīnē, Prāgā, Minskā, Maskavā, Oulu (Somija), Tallinā, Vitebskā.

Jūgendstils ar savu tēlainību un mākslinieciskumu ir viena no 20.gadsimta spilgtākajām mākslas parādībām. Latvijā jūgendstila jaunie stilistiskie formas paņēmieni būtiski sekmēja un ietekmēja nacionālās mākslas pašapliecināšanos un iekļaušanos Eiropas kultūras procesos. Jūgendstils bija arī sabiedrības zināms labklājības līmeņa apliecinājums.

Neapšaubāmi visplašāk un pasaulē jau pazīstama ir Rīgas jūgendstila arhitektūra, kas veido vairāk nekā trešdaļu Rīgas centra apbūves. Taču izstādē apkopoti materiāli ne tikai par Rīgas kā jūgendstila metropoles arhitektūru, bet arī Liepājas un Jūrmalas sasniegumiem. Liepāju var uzskatīt par otru lielāko Latvijas jūgendstila centru.

Pirmo reizi plašākai publikai tiek piedāvāts ieskats 20.gs. sākuma latviešu periodisko izdevumu un grāmatu noformējumā, tai skaitā vācbaltiešu grāmatu mākslā.

Tā kā jūgendstila uzplaukuma Latvijā spēcīgs impulss bija Rīgā 1901.gadā sarīkotā pilsētas 700 gadu jubilejas izstāde, kas Baltijas mērogā pielīdzināma 1897.gada publiskajai mākslas un rūpniecības izstādei Stokholmā vai arī 1900.gada Pasaules izstādei Parīzē, tad ekspozīcija piedāvā ieskatu arī Rīgas 700 jubilejas izstādes noskaņās. Rīgas izstādē pilnībā dominēja jūgendstils, jo piesātinātās jaunā stila formās bija veidoti ne tikai paviljoni, bet arī gandrīz viss aprīkojums, stendi un izstādītās lietas.

LNB izstāde “Jūgendstils Latvijā” iepazīstina arī ar jaunā stila ietekmēm Latvijas tēlotājmākslā un dizainā.

Izstāde Liepājā skatāma līdz mēneša beigām.