Oidiras Avas Olafsdotiras darbi ir ieguvuši lielu popularitāti ne vien Islandē, bet arī Francijā, Vācijā, Nīderlandē, tulkoti angļu un spāņu valodā. Taču rakstniecība nav Oidiras pamatnodarbošanās. Viņa ir mākslas pētniece, strādā par universitātes pasniedzēju Reikjavikā mākslas vēstures nozarē, kā arī lasa lekcijas par mākslas jautājumiem citviet pasaulē. 

 

Latviešu lasītājiem autore ir pazīstama ar romānu “Astoņu ziedlapu roze” (2007). Intervijā autore norāda, ka tā ir grāmata par juteklisku vīrišķību, par kādu, kurš nav vikings, par tēvišķumu, beznosacījumu mīlestību, pašapjausmi, dāsnumu un tiekšanos pēc skaistā. Romānam piešķirtas vairākas literārās godalgas, gan Islandē, gan arī citās valstīs. 2015. gadā romāns tika iekļauts Latvijas Jauniešu žūrijas kolekcijā. Šobrīd “Jāņa Rozes apgādā” tiek gatavots izdošanai rakstnieces debijas romāna “Rabarberu sarkanais” pārstrādātais izdevums Dena Dimiņa tulkojumā.

 

Tikšanās laikā būs iespējams iepazīties ar Oidiras Avas Olafsdotiras daiļradi un uzdot jautājumus. Saruna notiks islandiešu valodā ar tulkojumu latviski.