Darbs par karaļa Henrija VIII padomnieku Tomasu Kromvelu pārspēja četrus citus romānus cīņā par prēmiju 30 000 sterliņu mārciņu (24 600 latu) apmērā.

 

Žūrija norādīja, ka “Bring Up the Bodies” esot bijusi “galvastiesu pārāka” par citiem pretendentiem, kā arī “gluži vienkārši labākā grāmata”. Žūrijas priekšsēdētāja Dženija Mureja sacīja, ka Manteles grāmata izvēlēta vienprātīgi.

 

“Costa” balva tiek piešķirta Lielbritānijas un Īrijas rakstniekiem. Līdz 2006. gadam saucās “Whitbread” literatūras balva.

 

Mantele, kura pagājušogad par “Bring Up the Bodies” saņēma otro Bukera prēmiju savā karjerā, kritizēta par pārāk daudzu literatūras balvu iegūšanu, tādējādi smacējot citus rakstniecības talantus.

 

“Es neatvainošos. Es esmu laimīga un padarīšu par savu mērķi sarakstīt tādas grāmatas, kas iegūs vēl vairāk balvu,” viņa teica, saņemot “Costa” balvu.

 

“Es darbojos literatūrā jau daudzus gadus, taču ilgu laiku es neieguvu nevienu balvu vai arī paliku pretendentu sarakstā,” viņa stāstīja pēc apbalvošanas ceremonijas. “Daudz kas ir mainījies, un šķiet, ka man palaimējies, taču patiesībā tā nemaz nav. Patiesībā mainījās tikai manas darbības virziens – projekts, kas izcēla manas stiprās puses un uzradās tieši tad, kad biju tam gatava.”

 

“Mēs nevarējām pieļaut, lai iepriekšējās godalgas mainītu mūsu lēmumu. Tā vienkārši bija labākā grāmata,” sacīja Mureja.