“Ēnu dienas” laikā skolēniem būs iespēja iepazīties ar kādu no 10 piedāvātajām LNB speciālistu profesijām un darbu, tādējādi uzzinot, kādām zināšanām un prasmēm jāpiemīt un kādi ikdienas pienākumi jāveic, piemēram, LNB direktoram, bibliogrāfiem, komunikācijas un multimediju speciālistiem, izstāžu un mākslas projektu veidotājiem, tīmekļa resursu redaktorei un citu amatu pārstāvjiem.

Ar visu LNB piedāvāto vakanču sarakstu var iepazīties ŠEIT. Pieteikumi tiks pieņemti līdz 4. februārim.

 
Dienas laikā paredzēta ekskursija pa Gaismas pili, izvēlēto profesiju pārstāvju ēnošana (kas ietver teorētiskus un praktiskus piemērus par konkrēto darbu) un kopīga fotografēšanās.


Iegūtās zināšanas skolēniem būs noderīgas mācībās un studijās, kā arī sniegs ieskatu potenciālās nākotnes profesijas izvēlē.


Latvijas “Ēnu dienu” organizē biznesa izglītības biedrība “Junior Achievement – Young Enterprise Latvija”.


Ēnu diena ir pasaulē populāra karjeras izglītības akcija, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.

 

Ēnu dienas akcijas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum, kā arī demonstrētu saistību starp izglītību un karjeru, rosinot skolēnus nopietni pievērsties mācībām. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, akcija sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.
  

 
Informāciju sagatavoja:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Komunikācijas departaments

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Tālr.: +371 26472501