Kā norāda "Biznes&Baltija", "Preses nama" akcionāri ir pārliecināti, ka kompāniju gaida bankrots.
 
Līdz šim Ķīpsalā tika iespiesti praktiski visi izdevniecības nama "Petits" laikraksti, "Neatkarīgā", žurnāli "Vakara Ziņas", "Māja" u.c. Tomēr tagad, kā informējuši "Preses nama" īpašnieki – "Latvijas Kuģniecība", laikrakstu un žurnālu iespiešana pārtraukta.
 
"Petita" administratīvais direktors Jurijs Jansons pastāstīja, ka izdevniecības nama laikraksti tiek iespiesti tipogrāfijā "Mūkusala", bet žurnāli – citās tipogrāfijās.
 
Grāmatu iespiešana "Preses nama" ražotnē Silakrogā turpinās. Savukārt jaunās tipogrāfijas būvniecība lidostas apkārtnē "iesaldēta" jau sen un uz ilgu laiku.
 
Kā raksta "Biznes&Baltija", par "Preses nama" likteni bija plānots lemt vakar kompānijas akcionāru sapulcē, uz kuru ieradās vairāk nekā 100 cilvēki. Tomēr par kompānijas finanšu situāciju netiks lemts, jo bankas, kas ir "Preses nama" kreditori, nesniedza savu viedokli par uzņēmuma parādiem un nākotni.
 
Kā ziņots, 6. novembrī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa noraidīja poligrāfijas uzņēmuma AS "Preses nams" lūgumu noteikt tam tiesisko aizsardzību. Uzņēmums lūdza noteikt aizsardzības procesu uz diviem gadiem.
 
"Preses nams" 2008. gadā strādāja ar zaudējumiem 7,5 miljonu latu apmērā, no kuriem vairāk nekā divi miljoni latu izveidojušies pamatlīdzekļu pārvērtēšanas dēļ.
 
Lielākais "Preses nama" akcionārs ir "Latvijas Kuģniecības" meitasuzņēmums "LASCO Investment", kuram pieder 95,4% uzņēmuma akciju.
 
"Preses nams" dibināts 1991. gada 20. februārī. Tā galvenais pamatdarbības veids ir augstas kvalitātes dažāda veida poligrāfijas pakalpojumu sniegšana – laikrakstu un žurnālu iespiešana, grāmatu izgatavošana un citas poligrāfiskās produkcijas ražošana.
 
 
Nozare.lv
Copyright © LETA