Slavenais komponists, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris un Piektās, Septītās, Astotās un Devītās Saeimas deputāts ir dzimis grīziņkalnietis, īsts Zvaigžņu ielas republikas zēns. Abu brāļu – Imanta un Viktora (dzejnieks un rakstnieks Viks) Kalniņu mamma bijusi kaislīga Grīziņkalna jeb toreizējās 5. pilsētas bibliotēkas lasītāja. Bibliotēkas retrofonds glabā arī dažus izdevumus no Kalniņu dzimtas mājas bibliotēkas.
RCB Grīziņkalna filiālbibliotēka – viena no vecākajām Rīgas publiskajām bibliotēkām – šīgada pavasarī pārcēlās uz jaunām, mūsdienīgām pašvaldības telpām un saskaņā ar Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēku tīkla optimizācijas koncepciju sāka darboties kā ģimenes bibliotēka.
Plašās, gaišās telpas ar uzbrauktuvi un mūsdienīgu aprīkojumu gaida visu sociālo slāņu lasīt un zinātgribētājus. Tāpat kā visas pārējās RCB filiālbibliotēka, arī Grīziņkalna filiālbibliotēka piedāvā bez maksas izmantot gan tradicionālos bibliotekāros un bibliogrāfiskos pakalpojumus, gan bezmaksas internetu un citus mūsdienu tehnoloģiju sniegtos labumus.
 
Viena no bibliotēkas darbības sfērām ir cilvēku savstarpējās saskarsmes veicināšana. Bibliotēka ir vieta, kur nākam sastapt cits citu. 24. septembrī bibliotēkā satiksim Imantu Kalniņu.
 
Informāciju sagatavoja:
Daina Ģeibaka,
Rīgas Centrālās bibliotēkas Publicitātes nodaļas vadītāja
Tālr.: 7607562
www.rcb.lv