Rīgā visi interesenti uz tikšanos ar islandiešu rakstnieci Oidiru Avu Olafsdotiru un tulkotāju Denu Dimiņu tiek aicināti 28.septembrī plkst. 17:30 Birojnīcā, Berga bazārā. Lielvārdē rakstniece viesosies 29.septembrī plkst. 11:30 Lielvārdes pilsētas bibliotēkā, Parka ielā 3, savukārt Daugavpilī visi tiek aicināti uz Literatūras vakaru plkst.17:00 Latgales Centrālajā bibliotēkā, Rīgas ielā 22. Ar rakstnieci sarunāsies Renāte Punka no “Jāņa Rozes apgāda”. Pasākumi notiks islandiešu un latviešu valodā.

 

Oidira Ava Olafsdotira ir islandiešu rakstniece, kuras darbi ieguvuši milzīgu popularitāti ne vien dzimtenē, bet arī Francijā, Vācijā, Nīderlandē. Latviešu valodā ir iznācis Oidiras Avas Olafsdotiras romāns – “Astoņu ziedlapu roze” (“Jāņa Rozes apgāds”), kas 2015.gadā bija iekļauts Latvijas Jauniešu žūrijas kolekcijā, bet rakstnieces debijas romāns “Rabarberu sarkanais” Dena Dimiņa spilgtajā, dzīvīgajā tulkojumā latviešu lasītājiem būs pieejams jau tuvākajā laikā.

 

Islandieši ar lepnumu uzskata viņu par vienu no savas literatūras starptautiskajiem “veiksmes stāstiem”. Lai arī viņa ir mākslas pētniece, studējusi Sorbonas universitātē Parīzē, strādājusi par mākslas vēstures pasniedzēju Reikjavīkas universitātē un daudz uzstājusies ar lekcijām par mākslas jautājumiem citviet pasaulē, šobrīd tieši rakstniecība ir Oidiras pamatnodarbošanās.