Akcija ilgs līdz 14.februārim.
 
Šonedēļ, kamēr augstskolā vēl ir brīvlaiks, bibliotēka būs atvērta katru darba dienu no plkst. 8 līdz 19, bet nākamnedēļ – no plkst. 8 līdz 22. Šajā laikā ikviens tiek aicināts atnest uz bibliotēku saimniecībā noderīgas lietas – veļas, trauku un grīdu mazgājamos līdzekļus, šampūnus, ziepes u.tml.
 
Vislielākais prieks "Žēlsirdības mājas" iemītniekiem būtu, ja atsaucīgi cilvēki palīdzētu ar pārtikas produktiem – kartupeļiem, makaroniem, rīsiem, augu eļlu u.tml., jo tieši pārtikas produkti pašlaik nepieciešami visvairāk, atklāj aprūpes centra saimniece Tatjana Bražņika, piebilstot, ka aprūpes centram ir sava lauku saimniecība ar govīm, zirgu un vistām, tāpēc zemnieki tiek aicināti palīdzēt ar barību lopiņiem, iepriekš sazinoties ar akcijas organizētājiem pa tālruni 63629658.
 
Bražņika uzsver, ka citās akcijās "Žēlsirdības mājas" iemītniekiem jau ir saziedota sadzīves tehnika un apģērbs, tāpēc šīs lietas viņa šoreiz aicina neziedot. Bražņika sacīja, ka pašlaik aprūpes centram klājas grūti ar finansējuma piesaistīšanu, tāpēc "Žēlsirdības mājas" iemītnieki būtu neizsakāmi pateicīgi visiem, kuri izrādīs vēlēšanos ziedot.
 
"Žēlsirdības māja" ir privāta alternatīvās aprūpes iestāde, kuras mērķis ir izmantot alternatīvās aprūpes metodiku, piedāvājot jauniešiem ar ierobežotām iespējām palīdzību apstākļos, kas pietuvināti ģimenes videi, attīstīt sociālās un darba iemaņas viņu pilnvērtīgai integrācijai sabiedrībā.
 
"Žēlsirdības mājā" dzīvo jaunieši, invalīdi no bērnības ar garīga rakstura traucējumiem, bērnunamu un internātskolu bijušie audzēkņi, kuri nav sagatavoti patstāvīgai dzīvei, neprot paši sevi aprūpēt un kuriem nepieciešama sociālā rehabilitācija, lai adaptētos jaunos apstākļos. Šobrīd aprūpes centrā ir 16 iemītnieki, tostarp 4 bērni.
 
 
Kārlis Lithens LETA
Copyright © LETA