Tatjana Tolstaja – "jaunā viļņa" pārstāve literatūrā, viena no spožākajām "artistiskās prozas" meistarēm, kuras saknes meklējamas Bulgakova un Oļešas "spēles prozā", kas saistīta ar parodiju, klaunādi, svētkiem un autora "es" ekscentrismu.
 
Tajanai Tolstajai piemīt brīnumainas spējas iedvest dzīvību visā, kam viņa pieskaras. Rakstniece apgalvo: "Man interesanti cilvēki no nomalēm – tie, pret kuriem mēs esam kurli, kurus mēs uzskatām par dīvaiņiem, nespējot sadzirdēt viņus un saprast viņu sāpi. Viņi aiziet no dzīves, maz ko sapratuši, bieži vien nesaņemot kaut ko svarīgu, un aizejot viņi ir izbrīnīti kā bērni: svētki beigušies, bet kur gan ir dāvanas? Bet dāvana bija – pati dzīve, un arī viņi paši bija kā dāvana, tikai neviens to viņiem nepaskaidroja."
 
Tatjanas Tolstajas dalība Starptautiskajā krievu grāmatu festivālā bagātinās Baltijas grāmatu svētku plašo pasākumu programmu, apmeklētājiem un dalībniekiem piedāvājot asas diskusijas, spilgtas tikšanās un neaizmirstamus iespaidus.
 
Starptautiskais krievu grāmatu festivāls notiek Baltijas Grāmatu svētku 2008 ietvaros. Lielākā daļa Starptautiskā krievu grāmatu festivāla pasākumu norisināsies starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no 28. februāra līdz 2. martam. Šogad festivāla "Baltijas Grāmatu svētki 2008" viesu valsts statusā ir Krievija.
 
Informāciju sagatavoja:
Dita Kļaviņa-Lauberte
3. Starptautiskā Krievu grāmatu festivāla Rīgā sabiedrisko attiecību konsultante
Tālr.: 67 201460, mob. tālr.: +371 26332 110