Vairāk nekā piecdesmit literatūrzinātnieki, kā arī filozofi, teātra, folkloras un mediju speciālisti divas dienas diskutēs par latviešu un ārzemju literatūras, kultūras un komunikācijas jautājumiem, mēģinot piedāvāt klasikas darbu jaunas interpretācijas un iezīmēt literatūras un kultūras ceļus mūsdienu pasaulē. Paredzētas tādas intriģējošas sēdes kā “Personība, tauta, laiks”, “Literatūra un kolaboracionisms”, “Poētikas meklējumi un atradumi”, “Teksts un kultūrzīmes”, “Literatūra trimdā un izsūtījumā”, “Preses diskurss” un citas.

Konferencē kā ierasts piedalās kā vadošie savu nozaru un jomu zinātnieki (Skaidrīte Lasmane, Ilze Stikāne, Bārbala Simsone, Inguna Daukste- Silasproģe, Anita Stašulāne, Olga Senkāne, Kārlis Vērdiņš, Edīte Tišheizere, Zanda Gūtmane, Juris Kastiņš u.c.), tā arī jaunie zinātnes censoņi.

Konferences pirmās dienas noslēgumā izskanēs tradicionālie “Kūrmājas lasījumi”, šoreiz ar rakstnieču Ingas Žoludes un Ilzes Jansones, kā arī ar Liepājas Universitātes maģistra studiju programmas “Rakstniecība un komunikācija” studējošo Sabīnes Košeļevas un Janas Veinbergas līdzdalību.

Ieinteresētu klausītāju pulkā organizētāji cer ieraudzīt studentus un vidusskolēnus, skolotājus, bibliotekārus un rakstniekus, kultūras un izglītības darba organizētājus un visus citus interesentus.

Konferenci organizē Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārais institūts un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte sadarbībā ar Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtu.

Konferenci atbalsta Valsts pētījumu programma “Nacionālā identitāte”.

Precīzāka informācija atrodama LiepU mājas lapā: www.liepu.lv