Anastasija Dubovska ir māksliniece no Daugavpils. Beigusi mākslas vidusskolu “Saules skola”, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Latgales filiāles grafikas nodaļu, LMA tēlniecības nodaļu Rīgā. Šobrīd apgūst LMA keramikas nodaļas maģistrantūras programmu.

Izstādes ekspozīciju veido 24 melnbalti grafiskie mākslas darbi no cikla “Gaiss”. Tas ir stāsts par augiem un tēliem, to savstarpējo mijiedarbību. Darbos attēloti augi, putni un neparasti, nedaudz mistiski personāži.

“Nezinu no kurienes radušies tēli, kas ietekmējis  to rašanos. Tās ir mazas, labas, maigas enerģijas, kuras pēc būtības ir emocionāli atsvešinātas, it kā pazudušas meditācijā vai nomoda sapnī. Tie pat nav cilvēki, ko es veidoju, tie ir metaforiski-liriskie abstraktie tēli jeb būtnes, kuras es saucu par dabas gariņiem,” saka māksliniece.

 

Izstāde “Gaiss” ir pēdējais un galvenais projekts izstāžu ciklā “Zeme, ūdens, gaiss”. Ideja par dabas stihijām mākslinieci nodarbinājusi jau sen. 2009. gadā Daugavpilī tika atklāta Anastasijas Dubovskas pirmā personālizstāde “Sūnas”. Izstādes tematika bija saistīta ar zemes, meža un sūnu gariņiem. Ar tām enerģijām, kas mīt tīros, neskartos mežos. Tika eksponētas lelles, kuras māksliniece sauc par dabas gariņiem. Otrā izstāde “AQua” (Ūdens) veltīta ūdens – upju, ezeru, purvu- gariem, kuri simbolizē tīrību, skaidrību un mieru. Gaisa tēma, kas šobrīd atrodas projekta stadijā, idejiski sasaucas ar atmosfēru, kuru, sevī nesot viegluma, brīvības un svaiguma sajūtu, veido dekoratīvi plastiskie personāži – instalācijas.