Šogad konkursam 69 izdevēji iesniedza 141 grāmatu, un 11. martā paziņoti šī gada “Zelta ābeles” nominanti 7 kategorijās – uzziņu, dokumentālie, zinātniskie, mākslas izdevumi, kā arī gada skaistākās grāmatas dzejas, prozas un bērnu un jauniešu grāmatu kategorijā. “Zelta ābeles” mūža balva šogad piešķirta Intai Kalniņai, kura jau vairāk nekā 45 gadus strādā par grāmatu redaktori.

Lasītāju balsojumā iespējams piedalīties vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai e-pastu. Balsojums noslēgsies 7. aprīlī pulksten 23.59, bet balsojuma uzvarētājs tiks paziņots 8. aprīlī.

Šogad balvu pasniegšanas ceremonija ilgs vairākas dienas un norisināsies pilsētvidē un tiks atspoguļota gan plašsaziņas līdzekļos, gan sociālajos medijos.

Konkursa organizatori no 12. marta līdz 10. aprīlim aicina doties pastaigā gar galerijas “Istaba” skatlogiem, kuros būs iespējams apskatīt nominētās grāmatas.

Grāmatu mākslas konkursa “Zelta ābele” pamatā ir ideja par grāmatu kā daudzu nozaru speciālistu veidotu mākslas darbu, kas atklāj grāmatas satura un formas māksliniecisko veselumu. Grāmatas noformējums atspoguļo sava laika māksliniecisko izpratni, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas grāmatas satura pilnīgākai atklāsmei. Konkursa mērķis ir veicināt grāmatizdošanas profesionālā un mākslinieciskā līmeņa izaugsmi un attīstīt lasītāju izpratni par grāmatu mākslu.

Konkursu rīko Latvijas Grāmatizdevēju asociācija. Atbalsta: Kultūras ministrija, Jelgavas tipogrāfija, “Arctic Paper Baltic States”.

“Zelta ābele” ir stilizēta un vārdiska preču zīme, kas ir reģistrēts patents un pieder Miķeļa Goppera izdevniecībai “Zelta ābele”.

 

Informācija pārpublicēta no https://www.lsm.lv/