Somijā dzīvojošā rakstniece Zinaīda Lindena ir dzimusi Santkpēterburgā. Studējusi zviedru valodu un literatūru kādreizējā Ļeņingradas Universitātē. Strādājusi par gidu un tulkotāju. 20. gadsimta 90. gadu sākumā pārcēlusies uz Somiju pie dzīvesbiedra, kur dzīvo vēl joprojām.

 

Rakstniecībai Zinaīda Lindena aktīvi pievēršas 90. gadu vidū. Raksta zviedru un krievu valodā – romānus, stāstus, slejas vairākos laikrakstos. Darbojas arī kā tulkotāja, tulkojot krieviski somu un zviedru literatūru. Līdz šim autorei iznākušas septiņas grāmatas zviedriski, četras somu valodā, kā arī seši izdevumi krieviski. Lindenas darbi ir tulkoti angļu, horvātu, vācu, franču, čehu, itāļu un slovāku valodās. 2005. gadā autore kļuva par pirmo ārvalstu izcelsmes rakstnieci, kas ieguvusi prestižo Rūneberga balvu – vienu no divām nozīmīgākajām literārajām prēmijām Somijā.

 

Latgales Centrālajā bibliotēkā autores daiļrade ir pārstāvēta ar romānu “Много стран тому назад” (2013).

 

Tikšanās laikā Latgales Centrālajā bibliotēkā Zinaīda Lindena iepazīstinās ar sevi, piedāvās savu tekstu fragmentu lasījumus, kā arī iespēju uzdot jautājumus. Tikšanās notiks krievu valodā. Ieeja brīva.