Šī vasaras akadēmija Latvijas bibliotekāriem vecumā līdz 35 gadiem būs iespēja kopā ar Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Rumānijas, Bulgārijas un Moldovas jaunajiem profesionāļiem radošā un dinamiskā 4 dienu programmā papildināt zināšanas, pilnveidot prasmes un profesionālo pieredzi.


Vasaras akadēmijas iniciators ir Ukrainas publisko bibliotēku attīstības projekts Bibliomist, kuru īsteno organizācija IREX Ukraine.  Latvijā akadēmiju atbalsta publisko bibliotēku attīstības projekts “Trešais tēva dēls”.

 

Plānots, ka Ventspilī sapulcēsies ap 50 dalībnieki no 7 Eiropas valstīm (Rumānijas, Bulgārijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas un Moldovas), kurās ar Bila un Melindas Geitsu Fonda atbalstu tiek īstenota “Globālo bibliotēku” programma. Četru dienu garumā, piedāvājot apmeklēt nozares vadošo speciālistu vadītas apmācības par dažadām publiskajām bibliotēkām aktuālām tēmām, iecerēts  izveidot radoši domājošu jauno bibliotēku speciālistu sadarbības tīklu Eiropā, kas veicinās bibliotēku modernizācijas procesus gan programmas dalībvalstīs, gan visā Eiropā kopumā.

 

Vasaras akadēmijas organizatori par norises vietu ir izvēlējušies Ventspili ar mērķi iedvesmot jaunos speciālistus inovatīvai pieejai bibliotekāro pakalpojumu sniegšanā. Apmācības notiks Ventspils Galvenās bibliotēkas telpās. Dalības maksu un uzturēšanās izdevumus Ventspilī segs akadēmijas organizatori.

 

Informācija par starptautisko jauno bibliotekāru vasaras akadēmiju un pieteikuma forma ir pieejamas angļu valodā. Tās ir nosūtītas reģionu galvenajām bibliotēkām izplatīšanai jaunajiem profesionāļiem, kā arī tās var saņemt, rakstot uz epastu 3td@3td.lv.

 

Tā kā starptautiskās akadēmijas darba valoda būs angļu valoda, pieteikšanās dokumenti jāsagatavo angļu valodā un līdz 15.maijam jānosūta uz e-pasta adresi 3td@3td.lv.

 

Aicinām ikvienu Latvijas jauno bibliotekāru pieņemt izaicinājumu un pieteikties konkursam par iespēju pavadīt 4 pilnvērtīgas dienas starptautiskā nometnē, kas ļaus ne tikai attīstīt savu profesionalitāti, bet arī iepazīties ar kolēģiem no citām valstīm, nodibināt kontaktus, iekļauties starptautiskā bibliotekāru kopienā un, ne mazāk svarīgi, demonstrēt savu personīgo, savas bibliotēkas un Latvijas pieredzi jaunākās paaudzes bibliotekāriem no ārvalstīm.