Viss sākās 2001.gada 15.janvārī, kad portāla idejas autore un vadītāja Agnese Vīdnere veica pirmo ierakstu tikko izveidotajā “Cālis.lv”. Sākumā iecerēts kā stāsts par savu dēlu, portāls laika gaitā auga un attīstījās un pēc 10 gadiem ir kļuvis par iemīļotu vietu 200 000 sieviešu visā Latvijā! Pašas portāla lietotājas saka tā: “”Cālis.lv” mums ir uzziņu biroja un palīdzības dienesta apvienojums!”.

“Cālis.lv” bija pats pirmais portāls latviešu valodā, kas palīdzēja Latvijas sievietēm audzināt bērnus un rūpēties par ģimeni, sniedzot atbildes uz jautājumiem laikā, kad par grūtniecību, bērniem un veselību informācijas latviešu valodā bija maz. Tagad, 10 gadus vēlāk, “Cālis.lv” atrodas Latvijas 20 lielāko portālu vidū. Šobrīd tas vairs nav portāls tikai sievietēm. Aptuveni 35% mūsu apmeklētāju ir vīrieši. “Cālis.lv” ir kļuvis par draugu un padomdevēju daudzām ģimenēm. Lai nosvinētu mūsu portāla panākumus un suminātu tos cilvēkus, kuri ir bijuši kopā ar mums, mēs svinēsim Cāļa 10 gadu jubileju divās kārtās!

Pirmā kārta būs svinības 15.janvārī Pludmales sporta centrā “Brazīlija”. Šī būs vieta, kur tiksies Cāļa veidotāji un lasītāji, tiks dalītas balvas un nominācijas, teikti tosti – viss siltas vasaras mūzikas un perskusiju pavadībā.

Savukārt jubilejas otrā kārta notiks braucienā uz Stokholmu ar Tallink prāmi 22.janvārī. Šajā braucienā tika aicināti piedalīties tie, kuriem Cāļa lasītāji grib pateikties par aktīvu dalību un ieguldījumu Cāļa forumos. Tiks pasniegtas balvas tiem Cāļa lietotājiem, kas ir devuši labus padomus un palīdzējuši atrast vajadzīgo informāciju dažādās dzīves jomās – gan par bērnu kopšanu, gan par likumdošanu vai ezotērikas jautājumiem. Visiem būs iespēja tikties kopējās vakariņās un iepazīt cilvēkus, ar kuriem kopā jau daudzus gadus dzīvojam Cāļa portālā.

Plašāka informācija par svinībām un iespējām piedalīties ir atrodama “Cālis.lv” portālā. Par citiem pasākumiem, kas veltīti “Cālis.lv” dzimšanas dienas svinībām, var lasīt šeit: http://www.calis.lv/2011.