Balvu saņems četras bibliotēkas  no Āfrikas, Eiropas un Karību reģiona, kas izmantojušas digitālās tehnoloģijas un atraktīvus pasākumus kopienas dzīves uzlabošanai, risinot attīstības jautājumus, kas ietverti Apvienoto Nāciju Organizācijas Ilgtspējīgas attīstības dienaskārtībā 2030. gadam (Agenda 2030).

 

Uzvarētāji:

 

Cercle de lecture et d’animation culturelle (CLAC) – mobilā bibliotēka, kas piedāvā matemātikas un datorprogrammēšanas mācību stundas tiešsaistē. Tās izmantojuši vairāk nekā 1500 bērnu no trūcīgām skolām Kamerūnas galvaspilsētā Jaundē.

 

Kiberiāda (Polijas pilsētas Elblongas publiskās bibliotēkas filiāle Cyberiada), kas, izmantojot vides izglītības pakalpojumus, iedvesmojusi bērnus vides aizsardzības aktivitātēm.

 

Kauņas pilsētas Vincas Kudirka publiskā bibliotēka (Lietuva) – piedāvā dinamisku un praktisku elekronikas, 3D dizaina un datorprogrammēšanas mācību programmu, motivējot jauniešus pievērsties ar inženierzinātnēm un tehnoloģijām saistītai karjerai.

 

Micoud publiskā bibliotēka Sentlūsijā, kuras datorprasmju un darba meklēšanas treniņprogramma sekmē jaunu cilvēku pašpārliecību darba meklējumos.

 

Katrs uzvarētājs saņems balvu: 1500 ASV dolāru, sertifikātu un trofeju. Balvas tiks pasniegtas īpašā balvu pasniegšanas ceremonijā Starptautiskās bibliotēku asociāciju un institūciju federācijas (International Federation of Library Associations and Institutions, IFLA) gadskārtējā kongresa ietvaros, kas šogad norisināsies no 13.– 19. augustam Kolumbusā, ASV.

 

EIFL pateicas uzvarētājiem un visiem citiem dalībniekiem, kuri iesūtījuši savus stāstus par inovatīviem bibliotēku pakalpojumiem.

 

Jau ziņots, ka 2014. gadā EIFL inovāciju balvu saņēma Pelču pagasta bibliotēka no Latvijas par projektu bērniem “Mazā novadpētniecības skola”. Skatīt iepriekšējo gadu EIFL inovāciju balvas uzvarētāju sarakstu.

 

EIFL ir starptautiska, bibliotēku interešu pārstāvoša bezpeļņas organizācija, kura darbojas ar mērķi nodrošināt plašas sabiedrības piekļuvi zināšanām attīstības un pārejas ekonomikas valstīs, īstenojot atbalstu bibliotēkām un veicinot to attīstību. EIFL sadarbojas ar vairāk nekā 60 valstīm Āfrikā, Āzijā, Eiropā un Latīņamerikā, un EIFL sadarbības partneri ir bibliotēkas un bibliotēku apvienības jeb konsorciji.