Savukārt nominācijā “Oriģināldzeja” vislielāko lasītāju uzmanību jau otro gadu pēc kārtas izpelnījusies Maijas Laukmanes vienkāršā un sirsnīgā dzeja – šoreiz krājumā “Lapsenes mani nedzeļ”, izdevniecība “Annele”.

Populāras pie mums kļuvušas amerikāņu rakstnieces Sūzenas Kolinsas darbi. Arī jau otro gadu pēc kārtas nominācijā “Tulkotā daiļliteratūra” vislasītākais ir tieši šīs autores darbs – šoreiz romāns “Spēle ar uguni”, tulkojusi Ieva Elsberga, izdevusi “Zvaigzne ABC”.

Dokumentālās oriģinālliteratūras vidū jau vairākus gadus lasītāju uzmanības centrā ir advokāta un rakstnieka Andra Grūtupa darbi – tie aizvien ir starp lasītākajiem, bet šogad autora grāmata “Maniaks” nešaubīgi ieguvusi pirmo vietu. Andra Grūtupa grāmatas izdod apgāds “Atēna”.

Tulkotās dokumentālās literatūras nominācijā pats pieprasītākais izrādījies Viktora Suvorova publicistiskais darbs “Uzvaras ēna:1.grāmata”, tulkotājs Jānis Kalve, izdevniecība “Dienas Grāmata”.

Bērnu oriģinālliteratūras grāmatu vidū šogad vislasītākais bija Lindas Dreimanes “Vilcenes stāsts”, izdevniecība “Zvaigzne ABC”.

Savukārt tulkotās bērnu literatūras jomā pārliecinošu mazo lasītāju piekrišanu ieguvusi Jujas un Tūmasa Vīslanderu ?asprātīgā, krāsainā pasaka “Mūmammas pavasara tīrīšana”, ko latviskojusi Mudīte Treimane, izdevusi “Zvaigzne ABC”.

LBAB konkursā par vislasītākajām grāmatām piedalās tikai tie darbi, kas iznākuši iepriekšējā gadā. Šoreiz lasītāju viedokli apkopoja 548 pilsētu un pagastu publiskās bibliotēkas, kas ir nedaudz vairāk kā iepriekšējā gadā.

LBAB desmitā darba gada noslēgumā, kas paredzēts š.g. 2. decembrī Salaspilī, vislasītāko grāmatu autori, tulkotāji un izdevniecības saņems “Lielo lasītāju balvu – 2011”. Konkurss par šīs balvas saņemšanu notiek jau astoto gadu. Pārsteigumu pilnā ceremonija vienmēr ir arī skaista pateicība visiem, kas atbalsta bibliotēkas un grāmatniecību Latvijā.