Pārlasot stātu par Gulivera piedzīvojumiem, dažos kluba dalībniekos tā negaidīti radīja jaunas atziņas un emocionālus pārdzīvojumus. Piemēram lasītaja Ērika: “Es vienmēr šo grāmatu uztvēru kā piedzīvojumu grāmatu. Nekad  nebija ienācis prātā, ka tā ir parodija par Anglijas tā laika sabiedrisko un politisko iekārtu.”

 

Lielākai kluba dalībnieku daļai grāmata patika, jo tās saturs ir aktuāls arī šodien. Lasītāja Lilija atzīst: ”grāmata māca attiecībām starp cilvēkiem. Gulivers bija tolerants pret Liliputijas likumiem, cienīja valsts paražas, ar cieņu izturējās pret tās cilvēkiem”

 

Savukārt dažiem diskusijas dalībniekiem grāmata nepatika, jo nepatīk fantastikas žanra literatūra. Tomēr visi klātesošie atzina, ka D.Svifta “Gulivera ceļojumus” ir vērts izlasīt, jo ir daudz pamācošu atziņu, kuras nav zaudējušas aktualitāti arī šodien. 

 

Tikšanās gaitā izskanēja arī D.Svifta aforismi, kuri bija rakstīti 17.gs, bet ir mūsdienīgi un vērš uz pārdomām. 

 

Lasītāju kluba tikšanās notika projekta “European readers club-effective etnic-cultural and socio-economic reception and integration of migrant communities into the receiving society” Nr 2011-1-PL1-GRU06-193232  (“Eiropas lasītāju klubs-efektīvs etniski-kulturālais un socio-ekonomiskais instruments migrantu uzņemšanai un integrācijai vietējā sabiedrībā”) realizācijas gaitā. Tā ietvaros partneri no Polijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Itālijas, Turcijas un Latvijas izvēlējās trīs grāmatas, par kurām divu gadu laikā noritēja diskusijas. Tās bija: A. de Sent-Ekziperī “Mazais Princis”, P.Koelju “Alķīmiķis” un D.Svifta “Gulivera ceļojumi”.

 

Neskatoties uz to, ka projekta darbības laiks iet uz beigām, lasītāju kluba dalībnieki nolēma turpināt tikšanās un kā nākošie diskusjai bija pieteikti Dinas Rubinas darbi.